USPEH OSNOVACA IZ NOVIH KOZARACA PDF Štampa El. pošta
sreda, 15 jun 2011 13:20

Aleksandra Pakaški, Nataša Jelisavac i Milan Crnčević, učenici trećeg razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” u Novim Kozarcima, nagrađeni su na republičkom konkursu pod nazivom – Radionica basnopisaca, koji je raspisala Zadužbina „Dositej Obradović” u Beogradu.

Opširnije...
 
Adaptacija vrtića PDF Štampa El. pošta
sreda, 02 februar 2011 10:47

Zimski raspust Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki“ iskoristila je za hitne popravke na vrtićima „Bambi“ i „Plavi čuperak“. Fasada na vrtiću „Bambi“ vraćena je u prvobitno stanje jer je ovaj objekat pod zaštitom države, a u vrtiću „Plavi čuperak“ zamenjene su roletne koje nisu bile u funkciji, a uređene su i terase.

Fasada na vrtiću „Bambi“ u Kikindi, tokom zimskog raspusta, vraćena je u prvobitno stanje. Fasada je početkom školske godine prekrečena i na njoj su bili iscrtani junaci iz Diznijevih crtanih filmovao uređenje fasade izdvojeno je 400 hiljada dinara, istakao je Miloš Pejakov, direktor Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“: -S obzirom da je objekat je pod zaštitom države, Predškolska ustanova je od Zavoda za zaštitu spomenika dobila rok da do juna 2011. godine fasadu objekta vrati u prvobitno stanje. Zakon smo ispoštovali, ali moram da istaknem da se meni kao Milošu Pejakovu više sviđala fasada prilagođena deci. Radovi su obavljeni i u vrtiću „Plavi čuperak“.

Opširnije...
 
Radio dan PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29 april 2010 15:38

RADIO KIKINDA 29.APRIL

Članovi hora Osnovne škole „Vuk Karađžić” iz Kikinde otputovali su danas u belgijski grad Nerpeltu, kako bi učestvovali na Međunarodnom festivalu omladinskih horova, koji se održava do 4. maja. Svoje učešće potvrdilo je 116 horova iz 26 zemalja.

Kikinđani se takmiče u kategoriji do 25 godina i zbog toga su se okupili i bivši osnovci koji su bili članovi ovog hora, a Pored takmičarskog dela, predstaviće se i na bratskom koncertu gde će izvesti srpske narodne pesme.

 
Radio dan PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29 april 2010 15:29

RADIO KIKINDA 29.APRIL

Na zonskoj smotri folklornog stvaralaštva koje je održano prošle nedelje u Zrenjaninu, deca mlađeg uzrasta Kulturno umetničkog društva Mokrin iz Mokrina, plasirala su se na Pokrajinsku smotru.

Ovo nadmetanje biće održano 9. maja u Somboru.

 
Najbrži Luka i Teodora PDF Štampa El. pošta
sreda, 28 april 2010 22:30

Gradski trg danas se orio od dečje pesme, igre i boja. Predškolci i osnovci tradicionalno su i danas pozdravili proleće, u organizaciji Kulturnog centra. Nakon tradicionalnog crtanja kredama u boji na trgu, deca su učestvovala u kreativnim radionicama.

Najviše interesovanja izazvala je trka beba, i ove godine uz neverovatno navijanje roditelja i rodbine, deca su bila više uplašena nego radosna. Ipak njih nekoliko je i uspelo da se zabavi. Najbrzi dečak bio je Luka Đenić, koji ima 12 meseci a dovela ga je mama Dragana. Od devojčica, najbrže je puzala jedanaestomesečna Teodora Ćurčin, koju je dovela mama Anamarija.

Centralna priredba počela je u 15 sati. Na bini u dvorištu Kulturnog centra nastupaju recitatori, plesne grupe, predškolci i osnovci. Koncert horića Čuperak zakazan je za 16 sati i 30 minuta.

M. LATINOVIĆ

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 4

Baner

Anketa

Koliko često posećujete web sajt Radio Kikinde?
 

RSS vesti

feed-image Pratite nas...
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Kursna lista NBS

Konvertor valuta

Brojač

Broj pregleda članka : 2274940